fbpixel


Sportmassage


Iedereen die regelmatig sport heeft baat bij een sportmassage en kan een zowel voor als na het sporten.  Een sportmassage vooraf zorgt ervoor dat het uithoudingsvermogen groter worden, voorkomt spierletsels en verhoogt de flexibiliteit.    Te strakke en/of te stijve spieren zorgen voor een verhoogd risico op blessures.

Veel sporters hebben na het sporten soms last van spierpijnen door de opéénhoping van afvalstoffen zoals melkzuur.  Door de massages zullen melkzuur en andere afvalstoffen sneller worden afgevoerd.  De doorbloeding zal hierdoor verbeteren en de spieren zullen soepeler en flexibeler worden.

De massagetherapeut zal soms ook als eerst een blessure voelen bij pijnpunten, ongekende putjes in de spier of oneffenheden.  Hierdoor kan er sneller ingegrepen worden om ergere kwetsuren te voorkomen.

Door oppervlakkige massage van spiercellen zal het niveau aan oxytocine in het bloed stijgen. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen.

Een massage versnelt het herstel van beschadigde spiercellen. Lichte druk op spierweefsel via massage is voldoende om sensoren te prikkelen die vervolgens ontstekingsremmende signalen sturen naar de spiercellen.

Een diepe- of sportmassage (Zweedse massage) leidt tot een duidelijke toename van lymfocyten. Lymfocyten zijn een type witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf.

Na een Zweedse massage neemt het cortisol-niveau in het bloed af. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress.


Over MathsFit

Van kindsbeen af was sport mijn passie. Zoals zovele kleuters was de opstap naar de sportwereld het kleuterturnen in een lokale turnclub. Vandaag ben ik er nog steeds trainer maar heb ik mij de laatste jaren toegespitst in Multi Move, een sportoverschrijdend aanbod waar alle basiscompetenties aan bod komen.

Contact

E-mail: [email protected]

Telefoon: +32 472 673 764

BTW: BE0562920296

Copyright 2019 MathsFit. All rights reserved.