fbpixel


Stretching technieken


Repoz – Strechingstechniek & massage

Wie rekt zich ’s morgens uit? Wie rekt even als hij te lang blijft zitten of uit de auto stapt na een lange rit…..
Hoe komt het? Al even bij stilgestaan? Wanneer men slaapt, slaat het hart minder snel, daalt de bloeddruk, trekken de longen zich samen en verslappen de spieren. Als men daarna ontwaakt en zich uitrekt, strekt men de spieren, zetten de longen zich opnieuw uit en komt de bloedsomloop op gang.  Conclusie:  door je uit te rekken, maak je je hoofd en lichaam langzaam wakker.

We rekken ons ook overdag uit, als we lang dezelfde houding hebben aangenomen. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat rekkingsoefeningen de  ontwikkeling en het functionele evenwicht van de spierkracht ondersteunen maar dan moeten ze wel gecontroleerde manier uitgevoerd worden.

De REPOZ techniek werd door Bart Willockx bedacht om een einde te maken aan oncontroleerbare vormen van rekking of stretching. REPOZ duidt zowel op ‘repositioneren’ van een onevenwichtig of vermoeid lichaam als op ‘repos’, het Franse woord voor rust!


REPOZ – massage

De verrassende combinatie van rekking en massage en geeft geweldig goede resultaten. Hierbij gaan we tot aan de pijngrens waarbij deze 45 seconden aangehouden blijft. Deze techniek is goed indien er dag nadien nog wedstrijden of prestaties geleverd moeten worden.


REPOZ – intense

Tot aan het einde van de pijngrens gaan (15 seconden) levert een fantastisch diep resultaat. Hierbij voel je op het einde een volledige ontspanning.

Door tijdelijke musculaire hypotonie en bloeddrukdaling is er ook een betere nachtrust. Dit is echter niet aangeraden indien je binnen de twee dagen een wedstrijd hebt.

Hierbij kan men kiezen uit verschillende formules.

 • Repoz-Massage
  • Repoz-Massage van de benen.
  • Repoz-Massage van de rug, schouders en nek.
  • Repoz-Massage van het volledige lichaam.
   • Hierbij gaan we alle spieren van de benen rekken gevolgd door een sportmassage. Deze combinatie zorgt voor een optimaal herstel na een inspanning. Ook als preventie is deze behandeling aan aanrader.
 • Repoz-Intense
  • Repoz-Intense benen.
  • Repoz-Intense van de rug, schouders en nek.
  • Repoz-Intense van het volledige lichaam.
   • Bij deze behandeling gaan werken enkel met de gekende stretchtechnieken. Elke techniek gaan we 3 keer herhalen en gaan we steeds opzoek naar de optimale stretch van de spier.

Over MathsFit

Van kindsbeen af was sport mijn passie. Zoals zovele kleuters was de opstap naar de sportwereld het kleuterturnen in een lokale turnclub. Vandaag ben ik er nog steeds trainer maar heb ik mij de laatste jaren toegespitst in Multi Move, een sportoverschrijdend aanbod waar alle basiscompetenties aan bod komen.

Contact

E-mail: [email protected]

Telefoon: +32 472 673 764

BTW: BE0562920296

Copyright 2019 MathsFit. All rights reserved.